Leiding worden

Naast de leden zijn ook de stafleden van een Scoutinggroep hartstikke belangrijk. Zij zijn het die de activiteiten organiseren en de groep draaiend houden.

Behalve "leiding", om de jeugdleden te begeleiden, is er ook andere staf zoals het stichtingsbestuur, gebouwbeheerders, verhuurder etc...

Leiding worden?

Vind je omgaan met kinderen of jeugd leuk? Kun je er tijd voor vrijmaken? Wil je een nieuwe uitdaging of hobby?

Misschien is leiding worden dan iets voor jou!

Bedenk welke leeftijdsgroep het beste bij jou past en houdt daarbij rekening met de minimum leeftijd die wij handhaven voor leiding voor die leeftijdsgroep.

Ben je een paar keer komen kijken en wil je blijven, dan verwachten we een verklaring omtrent gedrag.

Voor informatie kun je contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zelfontplooiing door middel van ervaring, trainingen en competenties

Tijdens het leidinggeven leer je ook veel, je leert over jezelf, je leert werken in een team: overleggen, delegeren, verdelen, verantwoordelijkheid nemen, oudergesprekken, spreken voor groepen en uiteraard allerlei leuke Scouting-vaardigheden.

De Titus zorgt voor leiding-trainingen en deze worden beoordeelt aan de hand van de bekende "competenties". Competenties bij Scouting zijn dezelfde als in het bedrijfsleven, die kun je daar dus ook nog eens inzetten.

Een Scout staat met beide voeten in de maatschappij!

Maatschappelijke stage?

Voor informatie kun je contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.