Levende Kerststal

Elk jaar voor kerst organiseert scouting Titus Brandsma weer hun jaarlijkse Levende Kerstal. De leiding en jeugdleden van de groep veranderen dan voor één dag hun boerderij aan de Industrielaan 57 te Oss in een levensechte kerststal. De kerststal is open voor het publiek van 12:00 tot 17:00 uur, de toegang is gratis en er is de mogelijkheid een ritje te maken op een kameel.

In de kerststal zijn de jeugdleden van de Scoutinggroep te vinden als koning, herder of engel, en de leiding van de groep als Jozef en Maria, met elk uur een andere, echte, baby als Jezus. Elk uur worden de spelers gewisseld. Daarnaast zijn er natuurlijk ook schapen en een ezel aanwezig, net als een kameel waarop een ritje gemaakt kan worden (tot 16:00 uur). Ook kan men wat eten en drinken in de gezellige kerstsfeer van de levende kerststal, waar elk jaar weer veel bezoekers, waaronder veel voormalig leden van de groep en buurtbewoners, op af komen. Voor geïnteresseerden is ook er ook informatie te krijgen over de activiteiten van Scouting. Ook is er vaak een mobiele “Scoutshop”, die allerlei Scouting materialen zal verkopen.

In de week voor de kerststal zijn de leden en leiding van de groep al druk bezig om de voormalige stal van de boerderij van Scouting Titus Brandsma om te bouwen tot kerststal. Zij verwelkomen elk jaar vele honderen bezoekers die komen genieten van een gezellige kerstsfeer!