Roverscouts

Een roverscout is een leuke jongen of leuke meid tussen de 18 en 21 jaar die van leuke, spannende en afwisselende activiteiten houdt en de gezelligheid graag opzoekt. Bij onze groep noemen we de Roverscouts ook wel "De Stam". De Stam is meer een leuke groep van jonge lui die het samenwerken, in groepsverband, hoog in het vaandel houdt.

De stam heeft elke vrijdag avond van 19:00 tot 21:00 opkomst in ons gebouw. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joris Boets.

Om je meer een idee te geven wat de stam zoal doet in een jaar bij de Titus Brandsma groep komen hier wat leuke programma’s en ideeën uit het verleden.

Regiovoetbal toernooi

Eens per jaar wordt er in de regio Noordoost Brabant een voetbaltoernooi georganiseerd voor de verschillende Scoutinggroepen in deze regio. Dit voetbaltoernooi is bedoeld voor de stam-groepen. Voetbal heeft verder niks met Scouting te maken, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat er om dat je samen met je eigen club er een leuke dag van maakt en om de rest van de regio weer een keer te zien. Er wordt wel een competitie gehouden tot dat er een winnaar is en deze krijgt dan 's avonds op het feest de beker uitgereikt. Op de feestavond wordt er onder het genot van een pilsje of een wijntje gezellig bijgepraat met andere Scouts en wordt er gedanst.

Videomarathon

Wel eens uit verveling 24 uur video's non-stop bekeken? Nee? Nou wij wel, niet uit verveling, maar meer als grens verleggende activiteit. Het is mooi om te zien wat voor sfeer er ontstaat naar enkele uren naar een beeldscherm te staren en elkaar te blijven motiveren om wakker te blijven en doorgaan tot dat de laatste minuten zijn gehaald.

Scout-In

De Scout-In is de grootste activiteit die door Scouting Nederland wordt georganiseerd voor leidinggevende en stamleden, iedereen die nog wat bij wil leren of gezellig met anderen wil meedoen en kijken naar activiteiten is bij de Scout-In aan het juiste adres! De Scout-In is éénmaal in de twee jaar.

Andere Activiteiten

Verder doen we door het jaar heen ook veel mooie en vooral leuke activiteiten, denk daarbij aan: schaatsten, klussen, kampvuur maken, film maken, kerststal mee helpen opbouwen en natuurlijk ook weekenden!

Weekenden

Natuurlijk hebben we ook eens per jaar een weekend, zo'n weekend is bedoeld om grensverleggende activiteiten te doen maar ook eventueel gezellig een spel spelen.

Zomerkamp

Het kamp is voor ieder Scout het hoogtepunt van het jaar, hier heb je heel het jaar naar toegeleefd en toegewerkt. De stam gaat vaak naar het buitenland op kamp, zoals bijvoorbeeld België of Duitsland. De afgelopen kampen hebben we een kasteel/ruïne bezocht, druipsteen grotten bewonderd, gezwommen, zitten vissen, en een goede discotheek op gezocht. Dit soort activiteiten met afwisseling zorgt toch dat onze groep sterk en hecht blijft.