Bevers

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar... Zij spelen gemengd.

Hoofdpersoon is het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De Bevers leren iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week is het koken met Rozemarijn, de volgende week maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leren ze alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met veel plezier. 

De Bevers spelen elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 op de DJIB. De contactpersoon is Anouk Kusters. Kom voor informatie even langs op de DJIB (Industrielaan 57 te Oss) op zaterdag tussen 10 en 12.

Weekenden

De Bevers gaan niet op zomerkamp vanwege hun jonge leeftijd. In plaats van een weekje kamp hebben ze per jaar 1 of twee weekenden op onze blokhut. Ze overnachten er dan vanaf vrijdag of zaterdag tot ze zondag weer worden opgehaald... En in die korte tijd beleven ze vaak een spannend avontuur! We worden overvallen door Indianen, krijgen een Marsmannetje op bezoek of spelen detective... Er is altijd wel iets raars aan zo'n weekend. Gelukkig is de leiding en zijn de Bevers niet van gisteren en komt alles altijd weer op z'n pootjes terecht...

Vervolg

Na de Bevers ga je naar de Welpen. Overstappen naar een andere speltak heet bij Scouting 'overvliegen'. Je krijgt een opdracht en gaat via een klein avontuur naar je nieuwe speltak.