Explorers

Als je 15 jaar bent en niet ouder dan 18 jaar, dan mag je lid worden van onze Explorers. Wij komen iedere woensdagavond bij elkaar van 19.00 uur tot 21.00 uur op de DJIB (Industrielaan 57 in Oss). De contactpersoon is Koen Merkenhof.

Jij bepaalt wat je wilt!

De Explorers hebben geen leiding maar begeleiding. Je bent bij de Explorers immers oud genoeg om zelf te bepalen wat je leuk vindt en wat je op de woensdagavond wilt gaan doen. Je maakt dus met z’n allen één programma en de begeleiding springt bij daar waar nodig. Tijdens de opkomsten hebben we altijd heel afwisselende programma’s, een paar voorbeelden: Pionieren (bouwsels maken van houten palen en knopen met touw), vlotten bouwen, primitief kampvuur maken, ravotten in het bos, een videomarathon of kletsen en lamballen op de bank in ons eigen hok in de DJIB.

Weekenden en zomerkamp

Twee of zelfs drie keer per jaar gaan we op weekend. Dat betekent dat je van vrijdagavond tot zondagmiddag de tijd hebt om te feesten, te bikkelen en vooral veel lol te maken. Soms ga je een heel weekend in thema, of diverse activiteiten doen, maar er zijn ook weekenden dat je met de gehele regio op stap gaat en dat is natuurlijk kei gezellig! In het begin van de zomervakantie gaan we met zijn allen op kamp. Het liefst naar het buitenland. Maar waar we naar toe gaan en wat we gaan doen, tja, dat beslis jezelf met je groep. Ook zal er op verschillende manieren geld moeten worden verdiend om alle wensen uit te kunnen laten komen. We doen dit door diverse klusjes op te knappen, op rommelmarkten ons oude speelgoed te verkopen en poetsen onze scoutingboerderij.

Vervolg

Na je 18de verjaardag ben je te oud voor de Explorers. Je gaat dan door naar de volgende speltak van onze scoutinggroep: de Roverscouts. Veel van onze leden worden ook leidinggevende bij de jongere speltakken. Want als het scoutingvirus eenmaal in het bloed zit laat het zich niet zo makkelijk verjagen!