Scouts

Houd je van avontuur? Vind je het leuk om buiten in de bossen te zijn? Wil jij ook wel eens een mooi bouwwerk maken van hout en touwen? Kan jij ook met allerlei verschillende routebeschrijvingen tochten maken? Kampeer jij ook graag samen met ons ergens in de bossen? Ben je een jongen of meisje in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar?

Kun je op een aantal van deze vragen volmondig JA antwoorden, dan zijn de Scouts van de Titus Brandsma Groep net iets voor jou. Zin om een keer te komen? Iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken op de DJIB, onze scoutingboerderij, elke zaterdag van 10.00 uur tot 12.00.

Informatie

De Scouts hebben hun opkomsten elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 op de DJIB. De contactpersoon is Mark van 't Land.

Als je zin hebt om een keer te komen, heb je vast ook wel zin om iets meer te weten te komen over de Scoutsn. Misschien heb je net al gekeken naar wat de andere speltakken allemaal doen en ben je nu pas bij onze speltak aangekomen. Het zal je dan niet verbazen dat wij nogal wat verschillen van de andere groepen. Dit is niet zo raar omdat de kinderen die bij ons komen weer een stukje ouder zijn. Het grootste verschil is dat wij geen themaverhaal hebben dat we steeds gebruiken bij de verschillende activiteiten. Om een idee te geven wat we zoal doen, zullen we hieronder wat korte verslagen geven van twee weekendkampen en het zomerkamp.

R.S.W.

R.S.W. staat voor Regionale Scouting Wedstrijden. Dit is een weekendkamp, maar dit is met alle Scouts uit de regio en dat zijn er zo'n 350. Omdat dit weekend altijd in mei wordt georganiseerd zal er ook gekampeerd worden. Tijdens dit weekend strijdt je samen met de andere leden van de groep om de eerste plaats. Natuurlijk staat gezelligheid hierbij voorop, de competitie komt op de tweede plaats.

Ook dit weekend begint op de vrijdagavond, maar waar het gehouden wordt is elk jaar weer een verrassing. Als je aankomt op het terrein ga je eerst de tenten opzetten en de keukentent bouwen. Dat laatste doe je met hout en touw, en nee hier komen geen spijkers bij kijken. Als alles staat wordt het weekend geopend met alle verkenners, gidsen en leiding die aanwezig zijn. Op vrijdagavond staat er een groot avondspel op het programma. Daarna is het toch wel de bedoeling dat iedereen gaat slapen omdat er nog genoeg dingen op het programma staan.

Zaterdag is de dag van de tocht. Het kan een fietstocht zijn of een looptocht, maar ook een combinatie van die twee. Met allerlei verschillende tochttechnieken zoals kaart en kompas, kruispuntenroute en strippenkaart, wordt de tocht uitgezet. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg posten en opdrachten voor de afwisseling. Zaterdagavond is de feestavond of discoavond en daarna is het wederom tijd om de slaapzak op te gaan zoeken.

Tenslotte dan de zondag om te sporten en te laten zien dat je beter bent dan de andere groepen (en meestal zijn wij erg goed in de sportdag). Tegen de middag worden alle spullen weer ingepakt en is het wachten op de uitslag van het weekend. Het leuke van winnen is dat je dan naar de L.S.W. mag; de Landelijke Scouting Wedstrijden. Hier gaan de beste groepen van het hele land naar toe. En weet je wat het leukste is van de L.S.W.? De leiding van je eigen groep mag hier niet meer naar toe!!

Zomerkamp

De eerste week van de zomervakantie van de basisscholen gaan we een week op zomerkamp. Elk jaar gaan we weer naar een andere plaats die tot een paar weken voor vertrek geheim blijft. De verkenners en gidsen gaan een dag langer op kamp dan de welpen en kabouters, maar er wordt dan ook naar het kampterrein toe gefietst. De bagage gaat met de vrachtwagen, want tenten op de fiets wordt toch wat moeilijk.

Net als op de R.S.W. moet je hier je eigen tenten opzetten en je eigen keukentent bouwen. Je moet er wel voor zorgen dat alles goed staat, want hier moet je een week in slapen, koken, eten en uitrusten. Het kampterrein is altijd in de bossen zodat je mooi beschut staat. Elke groepje heeft een eigen terreintje wat van de andere groepjes afgescheiden is en dus ook van de leiding (dan hebben wij ook eens rust).

Het programma van het kamp is altijd anders, maar een aantal vaste onderdelen zijn er wel. Om er een paar te noemen: een dropping, een loop- of fietshike, avondspelen, kampvuur, zelf eten kopen en dus zelf beslissen wat je eet, een sportdag en een dagje zwemmen.

We kunnen niet precies zeggen hoe een zomerkamp eruit zal zien, maar we kunnen je wel vertellen dat het erg leuk, vermoeiend, uitdagend en gezellig is. Kortom: als je bij de Scouts komt, is het zomerkamp wel het hoogtepunt van het draai-jaar.

Vervolg

Na de Scouts ben je oud genoeg om zelf te bepalen wat je, hoe je en wanneer je iets gaat doen... Je stroomt dan door naar de Explorers.

We hopen nu dat je genoeg informatie hebt over onze speltak. Zoals we al gezegd hebben mag je altijd een keertje komen kijken, iedereen is welkom.

Wie weet zien we je op een van de volgende opkomsten op de zaterdagmorgen!!!