Welpen

Als je 7 jaar of ouder bent, dan kun je terecht bij onze Welpen afdeling. Hier blijf je tot je 11 bent en klaar bent om naar de Scouts te gaan... De Welpen gaan op zomerkamp en ze hebben ook weekenden op onze blokhut, de DJIB.

Informatie

De Welpen spelen elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 op de DJIB. De contactpersoon is Thomas Kerry. Kom voor informatie even langs op de DJIB (Industrielaan 57 te Oss) op zaterdag tussen 10:00 en 12:00

Figuren

De Welpen spelen in het Jungleboek, geschreven door de Britse schrijver en Nobelprijswinnaar Rudyard Kipling (1865-1936). Iedereen kent het boek wel een beetje, het is het verhaal van Mowgli en Shanti, een jongen en een meisje die opgroeien in de jungle. De figuren die in het verhaal meespelen zijn dan ook de figuren uit het boek. Zo heb je Baloe de wijze beer, Chil de boodschapper in de jungle, Akela de moederwolf, Hati de olifant en nog veel meer! Het hele jungleboek zit als een rode draad verweven door de wekelijkse programma's... Het is natuurlijk niet altijd zo dat er iets met dit thema gedaan wordt, maar het is een prima uitgangspunt.

Weekenden

Ook onze Welpen hebben hun weekenden... Vaak zijn deze op onze blokhut en soms ergens anders. Zo'n weekend is vaak een voorproefje op een zomerkamp zodat de Welpen een beetje weten wat ze kunnen verwachten. Dit geldt uiteraard voornamelijk voor de nieuwe Welpen, de anderen weten al wel dat zo'n weekend en een zomerkamp erg spannend kunnen zijn! Zo zijn onze Welpen een keer op hun eigen terrein overvallen door een motorbende! Gelukkig bleken ook deze mensen een stuk aardiger te zijn dan ze er op het eerste gezicht uitzagen...

Zomerkamp

Met de Welpen ga je, als je wilt, eens per jaar op een zomerkamp. Dit kamp, wat dan een week duurt, lijkt net een volksverhuizing! Alle spullen van de Welpen en de leiding moeten mee, zelfs de Welpen totem blijft niet achter. Je krijgt te maken met buitenaardse wezens, geheimzinnige ziektes, dieven, ridders en heksen. Het een week lang, dag in, dag uit, een spannend avontuur beleven. Ook zelf boodschappen doen en zelf koken horen hierbij! Op een kamp doe je echt dingen die je thuis niet zou durven... Echt wel spannend!

Vervolg

Na een aantal jaar ben je klaar voor de Scouts. Je kunt al een beetje koken en ook pionieren beheers je al een beetje. Dit leer je als je bij de Welpen zit en zul je nog nodig hebben op een kamp bij de Scouts... Succes!