Wie zijn wij?

Aan de Industrielaan 57 in Oss komen elke week opnieuw bijna 100 kinderen samen om het 'spel van verkennen' te spelen... Dat dit niet zomaar een spel is mag duidelijk zijn! De grondlegger van het 'spel van verkennen' is Baden Powell, die met zijn boek 'Scouting for Boys' en zijn inzet het heeft gepresteerd een wereldwijde jeugdbeweging op te zetten (voor meer informatie over Scouting in Nederland, kijk op www.scouting.nl of hier voor een stukje historie). Wat vroeger de Verkenners en Padvinders waren, zijn nu Scouts...

Scouting is wel 10 hobbies tegelijk!

Onze groep bestaat uit een aantal jonge (en wat oudere) vrijwilligers die per week meerdere dagen bezig zijn met Scouting. Op die manier presteren wij het om elke week afwisselende enuitdagende programma's samen te stellen en dus de kinderen week in, week uit, jaar in, jaar uit te vermaken. De Titus Brandsma groep bestaat al sinds 1945! De geschiedenis van 'de Titus' is hier te lezen. Wil je meer weten over de verschillende groepen en leeftijden bij de Titus? Kijk dan eens bij de speltakken!

Het hele jaar door activiteiten

Elk jaar gaan we op zomerkamp, logeer weekenden en regioactiviteiten. We hebben een levende kerststal, doen mee aan regionale wedstrijden of speltak-dagen en we hebben activiteiten om ons zelf (= de leiding) te vermaken. Zo gaat de leiding bijna elk jaar naar een Scout-In en de Scoutiviteit, een door de landelijke organisatie van Scoutinggeorganiseerd weekend waarop (nieuwe) ideeën uitgewisseld kunnen worden en programma ideeën onder de loep worden genomen. Verder is het mogelijk om cursussen te volgen zodat op een kamp gaan met een twintig kinderen een verantwoorde bezigheid is. Als lid wordt je bij Scouting steeds vrijer gelaten in je activiteiten. Het is dan ook de bedoeling dat je op een bepaalde leeftijd je eigen programma maakt en zelf je (buitenlandse) kamp regelt. Vanaf de Explorers is dit het geval en als je Stam-lid bent, regel je alles helemaal zelf.