Winnaars op RSW 2016!

Op deze Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) was het vreemd weer: we begonnen met een hagelbui tijdens het uitladen in Schaijk, daarna was het een tijdje droog en konden we de tenten opzetten. Dat ging best wel heel erg goed, alle groepjes scoorden er aardig punten mee.

Tenten opzetten

Halfweg het vrijdagavond spel in het bos stopte het met zachtjes regenen: iedereen ging terug naar het kampeer terrein en wat vroeger de tent in dan normaal. Als leiding liepen we een rondje om te zien of het stil was... het werd snel duidelijk: slapen zat er voor onze Scouts nog niet in, ze konden het keten maar moeilijk laten!

's Ochtends moest iedereen toch om 08:00 al op. Een belangrijke dag: na het ontbijt was het tijd voor de tocht. Vanaf elke post kon je na je spel op puzzelopdracht kiezen uit een makkelijke of moeilijke route techniek naar de volgende post. Uiteraard levert een moeilijkere techniek meer punten op, maar heeft wel het risico op de weg kwijtraken. Keuzes keuzes. Pas tegen 18:00 was ons laatste groepje terug, voor hun laatste post waren ze net te laat, deze telde niet meer mee. Jammer!

Avondeten maken

Na terugkomst is het tijd om het avondeten te maken. Iedere groep maakt een zelf samengestelde maaltijd. Van salade met aardappeltjes en frikandellen, pasta met snijbonen tot toetjes met slagroom. Het kan allemaal. Probleem is wel: al het eten moet langs een jury!! Die controleren op voedzaamheid en kookkunsten. Trots vertelden onze Scouts dat alles helemaal goed was gegaan! 's Avonds misten we wel wat jury-leden, blijkbaar ging het niet bij iedereen even goed.

Later was het tijd voor workshops: er zijn allerlei activiteiten waar je aan kan deelnemen. Vliegtuigjes vouwen met heuse landingsbaan, horror schminken, pokeren, disco-spelletjes en nog veel meer! Een gezellige avond dus. Ondertussen zagen wij dat op het score overzicht een tussenstand staan: de nummer 1 stond al aardig op afstand, daarna 3 groepen met ongeveer evenveel puntjes, 1 van onze groepjes stond daar ook tussen! Spannend!!

Op de zondag staat altijd een sportdag gepland. De laatste krachtmeting tegen anderen en samen met het opruimen toch een flink aandeel in de totaalscore. Kan ons groepje de voorsprong vasthouden? Ik zag spellen voor evenwicht, voor kracht, voor snelheid, voor durf, voor handigheid. Het zou nog erg spannend gaan worden.

En 's middags is het zover: de uiteindelijke prijsuitreiking. Het enige wat ik gehoord had van een jury lid, was dat er tussen de nummer 2 en 3 maar 2 puntjes verschil zat! Het wachten begon... 32 groepjes waren er in totaal. Toen er nog geen enkel groepje genoemd was bij nummer 10, werd de kans op een plek die naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) zou gaan wel groter.

En toen begon het: plek 7, 6 en ... 3 bleken voor de Titus!! We gaan naar de LSW!! Nouja, "we", het winnende groepje gaat er naartoe. Zonder onze begeleiding! Hartstikke leuk: we zijn trots op al onze Scouts, zulke eindresultaten zijn een prachtige prestatie.

Alle foto's zijn te vinden in het fotoboek.