RSW 2015 groot succes!

Altijd spannend: wat voor weer is het op de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in april?? In het verleden hebben we het nat gehad, maar ook erg zonnig. Dit keer zat het wel goed: het zonnetje scheen flink, iedereen heeft een bruin koppie gekregen! In de nacht was het nog wel erg koud, zo rond het vriespunt.

En één ding is zeker: gezellig was het!

 

Vrijdag vertrokken we op de fiets naar Ravenstein, waar de tenten en keukens opgebouwd moesten worden. Na de opening van het weekend, met een raar toneelstukje, konden we aan het avond spel beginnen in het mooie stadje Ravenstein. Dat was flink speuren geblazen!

Op zaterdag, na een veel te korte, gezellige maar ook koude nacht, was het tijd voor de tocht. Op de posten waren er extra punten met opdrachten te verdienen, dat ging niet overal even goed, maar onze Scouts hebben hun best gedaan. Zeiden ze. En sommige ook niet.

Op het kamp terrein aangekomen konden in ieder geval de voetjes even verzorgd worden, blaren geprikt en de benen even wat rusten.

Daarna was het tijd om te koken en dit ook te laten proeven door een jury! Spannend! Het menu is tenslotte door de Scouts zelf samengesteld. Frikandel met wraps smaakt prima, als je maar honger hebt.

In de avond was het tijd voor workshops, er was van alles te doen. Van disco-bingo, kunst maken van afval, fakkels maken, een ontsnappings-kamer en nog veel meer. Daarna nog even flink dansen in de disco en je kon weer naar bed.

De zondag was het tijd voor spelletjes, groepje tegen groepje: trefbal, mega-mikado, kwalle-ballen en alllerlei andere behendigheidsspellen. Wie hier in de finale kwam, mocht een spannend eindspel spelen waarbij de meeste geen droge kleren konden houden. Het ging er flink op!

Na alle spanning was het tijd om op te ruimen zodat de jury de punten kon optellen, helaas hebben we niet gewonnen dit jaar, maar gezellig was het wel. Van de 37 deelnemers hebben wij de plaatsen 24, 22 en 13 gehaald.

Mee foto's zijn hier te bekijken.